vyprodáno / není v prodeji

Autoritativní otec se sklonem k agresivnímu a manipulativnímu jednání byl ten, kdo zasadil první semínko budoucích událostí. A přestože jeho výchova byla více než tvrdá, snažil se mu Viktor vždy a za každou cenu zavděčit. Zpočátku jeho názory považoval, vzhledem k jeho vzdělání a postavení, za důležité.  Dokonce důležitější než svoje vlastní. Postupem času se jejich názory začaly rozcházet, a to dokonce tak moc, že mu spoustu věcí dělal Viktor navzdory. Osobnost otce se z jeho života začala pomalu vytrácet. Viktor se ji snažil nahradit až fanatickým zájmem o výtvarné umění malováním, studiem a později i založením vlastní rodiny. Přesto měl spoustu otázek, na které mu umění nedokázalo dát uspokojivé odpovědi. Rodinný život mu též nepřinášel dostatečné naplnění, a proto obrátil svoji pozornost k okultním vědám a meditacím. A právě v tento okamžik vstupuje na scénu sekta, která neomylně a jistě určuje jeho budoucí duchovní směr. Manželka Libuše Pergerová chování svého manžela zpočátku tolerovala a doufala, že se jedná jen o nějaký dočasný experiment a že Viktor časem pochopí, že ona a jejich syn jsou pro něho v životě to nejdůležitější. Marně. Viktor by Celý popis

  • již 23 let s vámi
  • vrácení zboží do 14 dnů
  • 10% sleva pro předplatitele Jóga Dnes
Dostupnost: více než týden

Produkt již není dostupný.


Osobní odběr objednávek: otevírací doba

Autentický příběh lídra slovenské pobočky sekty, který v ní strávil 21 let, nás zavede do no-go zóny, do prostředí bezmezné psychické manipulace, slepé důvěry v cizí názory a naprostému odevzdání vlastní identity. Hlavní hrdina se na dlouhé roky stal obětí destruktivního manipulativního chování ze strany sekty.

Autoritativní otec se sklonem k agresivnímu a manipulativnímu jednání byl ten, kdo zasadil první semínko budoucích událostí. A přestože jeho výchova byla více než tvrdá, snažil se mu Viktor vždy a za každou cenu zavděčit. Zpočátku jeho názory považoval, vzhledem k jeho vzdělání a postavení, za důležité.  Dokonce důležitější než svoje vlastní. Postupem času se jejich názory začaly rozcházet, a to dokonce tak moc, že mu spoustu věcí dělal Viktor navzdory. Osobnost otce se z jeho života začala pomalu vytrácet. Viktor se ji snažil nahradit až fanatickým zájmem o výtvarné umění malováním, studiem a později i založením vlastní rodiny.

Přesto měl spoustu otázek, na které mu umění nedokázalo dát uspokojivé odpovědi. Rodinný život mu též nepřinášel dostatečné naplnění, a proto obrátil svoji pozornost k okultním vědám a meditacím. A právě v tento okamžik vstupuje na scénu sekta, která neomylně a jistě určuje jeho budoucí duchovní směr.

Manželka Libuše Pergerová chování svého manžela zpočátku tolerovala a doufala, že se jedná jen o nějaký dočasný experiment a že Viktor časem pochopí, že ona a jejich syn jsou pro něho v životě to nejdůležitější. Marně. Viktor byl ale v té době tak hluboce ponořen do života v sektě, že v ní už nedokázal vidět životní partnerku, ale nepřítele, který mu chce vzít a zničit jeho duchovní život.

Mezitím opouští Viktor zaměstnání a po vzoru starších žáků Sri Chinmoya zakládá tzv. Duchovní podnik Madadal, kde se stal jednatelem i ředitelem v jedné osobě. Mimoto velice aktivně pomáhal organizovat setkání svého Guru se známými osobnostmi, např. s prvním slovenským prezidentem Michalem Kováčem, který dokonce ocenil Sri Chinmoya prezidentskou medailí.

Když už byla Libuše opravdu v koncích, obrátila se s prosbou o pomoc na svého tchána, otce Viktora, uznávaného literárního vědce profesora Ivana Pergera. Ten se mu zpočátku snažil ukázat, jak nebezpečná sekta je, nakonec se ale rozhodl synovi pomoci, například opakovanou nominací Sri Chinmoye na Nobelovu cenu za literaturu. To vedlo v konečném důsledku k posílení Viktorovi pozice v rámci sekty, ke jmenování oficiálním lídrem pro Slovensko a získaní duchovního jména Japaka.

Po 16 letech Viktorovy aktivní práce ve společenství guru Sri Chinmoy v roce 2007 zemřel. Uběhlo půl roku a skonal i Viktorův otec Ivan Perger. Hrdina knihy tak ztratil dvě jistoty ve svém životě a upadl do depresí. Začínaly v něm navíc postupně rezonovat v sektě utajované skandály Sri Chinmoye, jako je sexuální zneužívání žaček, cílevědomá manipulace a zvrácené chování k oddaným členům sekty, což mělo za následek dehonestaci samotného vůdce v jeho očích. Viktor pochopil, že on sám se stal rovněž obětí manipulace a podvodů a rozhodl se ze společenství odejít. Ale cesta ven byla o mnoho těžší a komplikovanější, než se zpočátku zdálo. Největší překážkou mu byl strach, nejistota a pochybnosti, jestli se dokáže vrátit zpět k běžnému životu mimo společenství a začít plnohodnotný život.

To vyústilo ve snahu podělit se o svůj příběh a naprosto pravdivě a bez příkras popsat život v sektě v románu Se slonem na zádech. Aby ukázal, jak snadné je stát se obětí manipulace a jak těžké je pokusit se z ní vymanit. Autor nechce vést boj proti sektám, ani si nedělá ambice poučovat lidi, jak mají naložit se svým životem. Chce pouze podat pravdivé svědectví o životě v sektě a pomoci včas rozpoznat manipulátory s jejich destruktivními technikami.

Vazba: Vázaná

Počet stran: 512

Jazyk: Slovenština

Další Životní styl