vyprodáno / není v prodeji

K těmto dvěma knihám jako dárek, získáváte 6 měsíční přístup do největší videotéky jógy v České republice JÓGA VIRTUAL v hodnotě 850 Kč, ve které naleznete více jak 500 videí různých stylů jógy s nejznámějšími lektory v České a Slovenské republice. Shlédnout a cvičit můžete i s online kurzy, např.  - 10 lekcí začínáme s jógou. Navíc získáte CD Žijte jógu s cvičebním plánem lekce Žijte jógu, špendlík Jógu necvičím, ale žiju. Celý popis

  • již 23 let s vámi
  • vrácení zboží do 14 dnů
  • 10% sleva pro předplatitele Jóga Dnes
Dostupnost: více než týden

Produkt již není dostupný.


Osobní odběr objednávek: otevírací doba

K těmto dvěma knihám jako dárek, získáváte 6 měsíční přístup do největší videotéky jógy v České republice JÓGA VIRTUAL v hodnotě 850 Kč, ve které naleznete více jak 500 videí různých stylů jógy s nejznámějšími lektory v České a Slovenské republice. Shlédnout a cvičit můžete i s online kurzy, např.  - 10 lekcí začínáme s jógou. Navíc získáte CD Žijte jógu s cvičebním plánem lekce Žijte jógu, špendlík Jógu necvičím, ale žiju.

Obsah setu:

  • kniha Žijte jógu 1
  • kniha Žijte jógu 2
  • přístup na 6 měsíců do Jóga Virtual 
  • CD Žijte jógu s plánem Žijte jógu
  • špendlík Jógu necvičím, ale žiju

 

Průvodce jógou - krok za krokem 

Cvičit jógu doma, natož pravidelně, chce velké odhodlání a disciplínu. Je všeobecně známo, že člověk je pohodlný tvor. Pokud proplouvá cestou bez překážek a povinností, je šťastný a patřičným způsobem si toto “pohodlí” užívá. Jít cestou, která se nám líbí je vytoužený stav většiny z nás. Samotnou cestu si umíme vytvarovat, vyladit, doplnit tak, aby byla tou, kterou chceme. Ale, co když i přes všechny podmínky pro danou cestu spokojenosti, jsme nespokojení?

Jógové techniky a postupy jsou prostředky, kterými tvoříme odstup od běžností a hledáme cestu ke spokojenosti. 

Jak hledat v knížkách?

První knížka Žijte jógu vyšla spontánně. Kniha je takovou učebnicí jógy sloužící pro domácí jógovou praxi, ale i pro studenty jógy, kteří chtějí “manuál”, jak cvičit pozice, jak je modifikovat, sestavovat dohromady, jak pracovat se středem těla, v těhotenství, jak dobře spát, a nebo jak se vydat k hlubším technikám, jako jsou pránájáma, jóga nidra - metoda relaxace. Kniha se nezastavuje jen zde, u praktických “fyzických” tréninků. Ona otevírá cestu i k filozofii, doteku víry a božství v nás. Vím, toto jsou náročná slova, ale jejich obsah, pokud se začnete o ně zajímat, je velice jasný, přirozený a jednoduchý. Součástí knihy je také očista a zdravá strava. 

Druhý díl Žijte jógu 2 vyšel v době “izolace a manipulace”. Díky nadšení všech tvůrců posunul běžnost a vnitřní stav frustrace v jógovou krásu vyobrazení pomocí fotek i textů. Kniha je zaměřena na péči o sebe sama, práci s emocemi, cvičení jógových sestav podle elementů a ájurvédy, technik meditace a především se zaměřuje - na žitou filozofii, jako krmivo pro duši. S oporou o staré tradiční texty se jóga proměňuje v jógu přítomnosti - jógu mysli a každý nádech a výdech je pomocníkem pro to, nezbláznit se, když svět okolo nás není takový, jaký bychom ho chtěli mít. Návody, postupy, techniky, příběhy, emoce a zkušenost… #jogunecvicimaleziju - to je druhý díl Žijte jógu - hledání harmonie. 

K těmto dvěma knihám jako dárek, získáváte 6 měsíční přístup do největší videotéky jógy v České republice JÓGA VIRTUAL v hodnotě 850 Kč, ve které naleznete více jak 500 videí různých stylů jógy s nejznámějšími lektory v České a Slovenské republice. Shlédnout a cvičit můžete i s online kurzy, např.  - 10 lekcí začínáme s jógou. A dárky tímto nekončí.

S knihami vám přijde i připínací špendlík - klipsna s heslem “Jógu necvičím ale žiju” + rozkládací plán jógové lekce, díky kterému, i když u sebe nemáte svého instruktora jógy, můžete cvičit jógu - kdykoliv a kdekoliv. Strukturu jógové lekce - tréninku si položíte na zem, před podložku, a necháte se nést systematickým jógovým tréninkem pro vaši domácí jógovou praxi.

Samozřejmě, kdo máte zájem, stačí napsat, že chcete set s podpisem a autor vše podepíše s věnováním.

"Myslím si, že tento set - knihy, jógová videa offline - kdykoliv a kdekoliv jsou skvělou učebnicí jógy, kde se krok po kroku seznámíte s pozicemi, sestavami pozic, strukturou domácího cvičení, principy dýchání, metodami relaxací a meditací. Naučíte se vnímat své tělo a své potřeby.", dodává autor knih Žijte jógu.

 

O autorovi

Patnáctileté studium jógy Václava Krejčíka v Indii, Česku, Německu, Americe či Francii přineslo mnoho poznatků. Hledání vlastní cesty a chápání jógy v životě, hledání odpovědí na praktické otázky týkající se pohybu lidského těla, provádění jógových pozic, dechových, relaxačních a meditačních technik bylo ovlivněno různými styly a učiteli jógy a pokaždé přineslo množství kontroverzních názorů na jednu věc. Návodů, pohledů, doporučení bylo mnoho, protože hledání odpovědí mimo sebe sama přináší vždy nejasnosti. Nikdo vás nezná tak, jako se znáte vy sami. Neexistuje univerzální návod, ale vše jsou jen cesty, kterými se můžete vydat. Kniha „Žijte jógu“ je otevřená pokud jde o přístup, rady, tipy a chápání limitů každého z nás. Žijte jógu nabízí možnosti, jak vnímat jógu nejenom v sále na jógové podložce, ale i v průběhu běžného dne. S přihlédnutím k bohatým informacím a rozmanitým možnostem, které autor nabízí, může být kniha novou učebnicí jógy a vhledu do člověka, který má možnost být sám sebou a obrací se do sebe s vírou a důvěrou, že on sám je součástí dokonalého celku. A tak v knize naleznete doporučení a pohledy na cestu jógy, které respektují vlastní individualitu a neuznávají uniformitu a tradice, jež mohou být překážkou v mírumilovné cestě a respektu.

Od powerjógy k hatha józe, od aštánga vinjása jógy k jin józe, od jógové terapie k restorativní józe. To vše a mnohem více přináší nová velká kniha o józe s názvem ŽIJTE JÓGU. Kniha předkládá nepřeberné množství jógových technik a metod, doporučení, pozic a jejich variant pro všechny, kteří jógu mají rádi, anebo pro ty, kteří se s jógou touží seznámit. Výjimečnost celé knihy je propojení s YouTube kanálem Václava Krejčíka, kde jsou základní sestavy a techniky autorem natočené. Kniha Václava Krejčíka září sluncem, zpěvem Gájatrí mantry a nábojem, který člověk potřebuje pro vlastní poznání a svou cestu. Je vydaná u příležitosti výročí powerjógy v Česku a věnovaná všem jógovým nadšencům, pro které jóga nepředstavuje omezení a limity, ale je pro ně inspirací na jejich vlastní cestě.

ŽIJTE JÓGU 2 s podtitulem „hledání harmonie“ přináší mnoho jógových sestav a programů pro každý den. Je pro každého, kdo s jógou chce začít, nebo pro ty, kteří již pravidelně cvičí a hledají inspiraci. Elementární postupy pro cvičení jógy, základní dechové techniky sestavené do efektivní praxe pránájámy (řízení energie), tipy pro očistu organismu, návody pro přenesení jógové filozofie do běžného života a spoustu nádherných fotografií z Čech a Moravy. Vše je doplněné zkušeností, nejenom jógovou, autora Václava Krejčíka. Během posledních 20 let v sobě čím dál tím více rozvíjí právě jednoduchost a přirozenost jógy.

Václav Krejčík dodává: „Cvičení pozic je zde představeno v podobě sestav zaměřených na jednotlivé elementy, cykly a postavení nebeských těles. Kniha je o životě, životních proměnách, nestabilitě, strachu i radosti a hledání cesty. V covidovém období se v naší mysli objevuje mnoho emocí a mnohým z nás se jistoty bortí jedna za druhou. Dostáváme se do prostoru změn, což vede k potřebě vymezit se a reagovat na ně. Boj s nimi je však předem prohraný, a i když veškerá stabilita byla narušena, je třeba... přijímat. Zkouším plynout v rytmu změn a ‚Žít jógu‘ tak padá na svou úrodnou půdu – reálný život. Tady jóga není poučkou, ale praxí. S celým týmem jsme během jara a léta zachytili ve fotkách krásu Čech a Moravy, díky čemuž bude dle mého názoru Žijte jógu 2 zároveň i dílem uměleckým – ve smyslu fotografií, zpracování a doufám, že i slov.“

Další Jóga